DTG 1 – Harich 1

K.C. Harich hard onderuit in eerste derby 2018

Na een mooie start tegen de Granaet uit Dokkum, waarbij nipt verloren werd, stond afgelopen zaterdag 15 september de eerste derby van het veldseizoen 2018-2019 op het programma. Harich ging op bezoek bij DTG uit Wijckel. Een altijd beladen wedstrijd, zo ook deze keer! Onder leiding van scheidsrechter Lolkema ging om 15.30 uur de derby van start. Vanaf de eerste minuut was het DTG wat het voortouw nam en de voorsprong nooit uit handen heeft gegeven. In het hol van de leeuw verloor Harich terecht met 20-14.

Harich kende een moeilijke start van de wedstrijd. Vrij snel en tamelijk eenvoudig werd de eerste voorsprong uit handen gegeven door de Harichsters.  Aanvallend had Harich weinig tot niets over en was het rendement uit aanvallen onder maats. Met name in de rebound zone rondom de korf hadden de Wijckelers overmacht. Verdedigend stond de organisatie redelijk maar ook hier kon Harich geen verschil maken in de rebound. Na een snelle 2-0 achterstand kon Harich eenmaal gelijk trekken naar 2-2, waarna het continue achter de feiten aan liep. Richting het rustsignaal leek de thuisclub al een behoorlijk gat te kunnen slaan echter kwam Harich weer terug. Het rendement en de scherpte bij de tegenstanders leek enigszins te verzwakken en Harich kwam weer redelijk langs zij. Vlak voor rust wisselden doelpunten van beide ploegen zich af. Waar Harich de aansluitingstreffers probeerden te maken kon DTG elke keer weer het gat van twee doelpunten behouden. Zo werd het 9-8 en 10-9. Met een stand van 11-9 werd er gerust in Wijckel.

De tweede helft begon voor beide ploegen stroef. Het was Harich die iets meer initiatief toonden maar in de afronding niet scherp genoeg was. Ook DTG had moeite om in de eerste fase van de tweede helft tot scoren te komen. Na een ruime zeven minuten met slechts één doelpunt van Harich kon wederom de aansluiting niet worden gevonden. Trainer en coach Peter van der Goot bracht de nodige wissels in het veld en bracht vakken hierdoor in andere samenstelling om meer grip te kunnen krijgen op de wedstrijd. Het gewenste effect en resultaat bleef helaas uit. Dichterbij dan 11-10 is Harich nooit gekomen. Het waren de spelers van DTG die vanaf dat moment de wedstrijd bepaalden en dominanter waren. Redelijk eenvoudig maar met degelijk spel liepen de Wijckelers over Harich heen en stond er met nog vijf minuten speeltijd een ruime voorsprong van 19-12 op het scorebord. In de slotfase van de wedstrijd scoorden beide ploegen nog een aantal doelpunten echter waren de punten al verdeeld. Harich verloor de wedstrijd uiteindelijk met 20-14. Harich heeft in de volgende ontmoeting dus nog wat recht te zetten met DTG. Deze ontmoeting zal in het voorjaar van 2019 zijn wanneer de tweede helft van het veldseizoen van start zal gaan. Aanstaande zaterdag 22-09-2018 maakt de selectie zich op voor een ontmoeting tegen Exakwa uit Lelystad. Aanvang van de wedstrijden zijn 14:00 en 15:30 uur.