De Walden 3 –Harich 2

De Walden 3 –Harich 2

Zaterdag 31 januari moesten we spelen tegen De Walden 3. Dit is een samenvoeging tussen Tietjerk en DFD. De Walden staat bij aanvang van de wedstrijd op een eerste plaats. Ze zitten in zowel de zaal- als in de veldcompetitie bij ons in de poule. De 2 wedstrijden die in beide seizoenen gespeeld zijn werden beide keren sneu , maar ook gemeen verloren met 1 doelpunt verschil.

Ype Breeuwsma was deze wedstrijd mee, door maar liefst 2 blessures, Luut en Arjen. Hopelijk zijn beide spelers binnenkort weer van de partij, beterschap.

Harich begon de wedstrijd niet al te scherp. Het werd 0-1, 1-1 tot een achterstand van 2-5. Toen keerde het tij en kwam Harich beter in haar spel. In de rust stond Harich met 1 punt voor.

Gerben hamerde er op dat we ons eigen spel moesten spelen en niet in hun spel mee moesten gaan. De tweede helft was het spannend. Het was steeds 1 of 2 doelpunten voor. Tot de stand van 12-14, Jacob scoorde zijn 7e doelpunt in de wedstrijd. Er stonden nog 10 speelminuten op de klok.

Het leek bijna gespeeld, maar 5 minuten voor het einde werd het nog 13-14 en 2 minuten later werd het zelfs nog 14-14. Maar nu hadden wij het geluk mee, de scheidsrechter keurde het doelpunt af. Zo kwamen we met de hakken over de sloot op een 13-14 eindstand. En nu doorgaan in de juiste flow.

Jacob Schotanus