De Wâlden 3 – Harich 2

Op zaterdag 8 december stond voor Harich 2 de uitwedstrijd tegen de Walden 3 op het programma. Op voorhand een zware wedstrijd tegen een tegenstander met veel ervaring en geslepen spelers in het team. Maar niks was minder waar deze zaterdag. Het team dat wij gewend waren om tegen te spelen is inmiddels het 4e geworden en het team waar we nu tegen speelden bleek een jong team te zijn.  Enkele broekjes uit Harich 2 had zelfs het idee dat ze een tegenstander hadden die jonger was dan hun zelf….

In de voorbespreking kon Jacob dus ook weinig over de tegenstander van vandaag vertellen. We zouden er opknallen en vanaf het eerste moment er staan.  Maar dit bleek de 2e verrassing van de dag. In de eerste helft hebben we ons de kaas van het brood laten eten. Waar al snel bleek dat wij meer kwaliteit hadden dan De Wâlden, was het Harich dat in de korfzone veel fouten maakte en ook de heren van de Wâlden rustig lieten schieten. Dit resulteerde halverwege de eerste helft in 2 wissels. Met een ruststand van 9-6 in het voordeel van de thuisclub zochten wij de kleedkamer op.

In de kleedkamer werd een hartig woordje gesproken. Inzet moest beter, communicatie was slecht, in en rond het veld hing een negatieve sfeer en ga zo maar door. Afgesloten werd er met de afspraak om allemaal een stapje erbij te doen en dan zou alles goed komen.

Nog geen 10 seconden in de tweede helft tekende Marike gelijk voor de 9-7 en liet Harich zien dat het vandaag niet zonder punten naar huis zou gaan. Toen Marrit en Freddy de gelijkmaker aantekenden was het geloof bij heel Harich terug. De eerste voorsprong in de 2e helft kwam toen Marrit de 12-13 wist te maken. Maar echt loskomen kon Harich niet. Het scoren ging steeds makkelijker, maar toch wist ook de Wâlden redelijk bij te blijven. Op 16-17 vond Harich het genoeg en werd er een ware eindsprint ingezet die leidde tot een 16-22 stand en nog 3 minuten op de klok. Het eindschot was voor de heren van de thuisclub. De heren van Harich waren waarschijnlijk de overwinning al aan het vieren want het eerste herenduo liet de heren  makkelijk een klein kansje afronden vonden het niet meer nodig om volle bak een afstandsschot te verdedigen. Het andere duo dacht dat 1 heer beide heren wel tegelijk kon verdedigen. Dit alles leidde nog tot 3 onnodige goals in de laatste minuten, maar gelukkig was de overwinning al eerder veilig gesteld.

Voor Harich scoorden: Freddy 7 (1), Nynke 4, Marrit , Jornt, Ype, Marieke en Alie ieder 2 en Johan 1