De Granaet 2 – Harich 2

Zaterdag 21 april ging de selectie richting Dokkum om tegen de Granaet te spelen. Harich staat 3 punten boven de Granaet, maar we moesten deze ploeg zeker niet onderschatten. De wedstrijden tegen hen zijn altijd wel spannend. Maar we wilden deze wedstrijd zeker winnen en daar gingen we dan ook voor.
De vakken voor deze wedstrijd waren in de aanval: Jacob, Jan-Yke, Janny en Marrit en in de verdediging zaten Luut, Arjen, Wilma en Sita.

We begonnen de wedstrijd goed met 2 doelpunten van Janny, een afstandsschot en een mooie doorloopbal. Snel daarna maakte ook Wilma een doorloopbal waardoor de stand op 0-3 kwam te staan. De Graneat ging wat veranderen en zette een lange heer in het veld, hierop moesten wij wel reageren en Ype kwam het veld in voor Jan-Yke. Helaas kwamen ze weer op een gelijkspel van 3-3. Hierna kwamen er 3 mooie afstandsschoten van Arjen en Marrit en ook nog een doorloopbal van Janny waardoor de stand om 3-7 kwam. Er werd nog 2 keer gescoord door de Granaet en 1 keer door Janny. We gingen de rust in met 5-8.

De eerste 10 minuten van de 2e helft gingen goed. Er werden 3 afstandsschoten gemaakt voor Harich en nog een strafworp van Luut waardoor we met 5-12 voor stonden. Deze wedstrijd mogen we niet meer verliezen. De Granaet maakte er 6-12 van, deze stand was lang te zien op het scorebord want hierna was het voor beide teams moeilijk om te scoren. De Granaet scoorden nog 4 punten, maar ook Wilma en Jacob maakten een doelpunten. Waardoor uiteindelijk de stand op 10-14. Weer 2 punten mee naar Harich waarmee we nog steeds op een gedeelte 1e plaats staan samen met ROG.

Doelpunten werden gemaakt door: Janny 4x; Wilma, Arjen, Luut en Jacob elk 2x en Ype en Marrit beide 1x.