De Granaet 2 – Harich 2

Op zaterdag 26 januari reisde de voltallige selectie af naar Dokkum om het op te nemen tegen de Granaet. Het zou een erg belangrijke wedstrijd worden voor Harich 2 aangezien De Granaet 2 met één punt boven hen stond. Om mee te kunnen doen met de top van de competitie waren deze punten dus hard nodig. Harich 2 begon de wedstrijd met Nynke M, Marike, Ype en Jan Yke in de aanval, en met Anna, Femmie, Johan en Luut in de verdediging.

De Granaet opende de wedstrijd met het eerste doelpunt, Harich liet ze gelukkig verder dan dat komen want Harich scoorde direct 5 keer: twee afstandsschoten van Nynke en Anna, gevolgd door een doorloopbal van Femmie en nog twee afstandsschoten van Ype en Jan Yke. Harich kakte jammer genoeg iets in met drie doelpunten van De Granaet als gevolg. Nynke wist de flow van De Granaet te breken door ook te scoren. Vervolgens wist De Granaet nog één keer te scoren waarna Harich weer de bovenhand kreeg. Met afstandsschoten van Luut, Ype en Nynke pakte Harich de voorsprong met 5-9. Met de pauze in zicht verslapte de verdediging van Harich enigszins waardoor De Granaet de stand weer gelijk wist te krijgen door vier keer te scoren. Met 9-9 gingen beide partijen de rust in.

Tijdens de pauze was iedereen het eens dat Harich 2 nu door moest pakken. Harich wist telkens ruim voor te komen te staan, maar liet het verdedigen vervolgens achterwegen. De tweede helft begon direct spannend, Femmie en Ype wisten beide te scoren maar beide doelpunten werden direct met een doelpunt van De Granaet beantwoord. Om aanvallend meer de overhand te krijgen werden Jan Yke en Anna gewisseld voor Peter en Marrit. Dit loonde direct want Marrit scoorde direct, samen met Johan wisten ze het gat iets te verruimen door beide een afstandsschot te scoren. Vervolgens scoorde beide partijen weer om de beurt, eerst De Granaet, toen Peter met een afstandsschot, als derde De Granaet weer, Vervolgens Femmie met een doorloopbal, en als laatste De Granaet nogmaals. Gelukkig wisten Peter en Femmie nogmaals te scoren en het gat weer iets te verruimen tot 14-17. De Granaet begon nu met wisselen, de verse spelers wisten direct drie keer te scoren, dit maakte de score gelijk met 17-17. Jacob zag de bui al hangen en bedacht zich geen moment, hij moest erin. Een goede keuze ook want hij scoorde direct. Met nog zo’n 2 minuten op de klok maakte De Granaet toch weer de gelijkmaker. Zuivere, lange aanvallen en stabiel verdedigen was nu echt uitermate belangrijk. Dit deed Harich ook goed en wist in de laatste minuut nog voor te komen met een doelpunt van Peter. “Lang aanvallen!” werd al geroepen vanaf de bank, dit deed Harich 2 goed. Met nog 20 seconden te gaan begon het lange aanvallen Marike toch te vervelen, ze gooide de bal nog een laatste keer nonchalant omhoog en scoorde de 18-20. Harich 2 heeft de punten binnen en staat nu boven De Granaet op de derde plek in de competitie.