De Granaet 1 – Harich 1

Harich verliest onnodig in Dokkum

Afgelopen zaterdag moest Kc Harich naar Dokkum om tegen de Granaet te korfballen. De vorige ontmoeting was in tegenstelling tot vandaag een boeiende pot met veel doelpunten. Voorafgaand moest het tweede team van Harich ook tegen de Granaet aantreden. Harich 2 speelde wederom een degelijke pot en houd zo uitzicht op het kampioenschap.

In  de eerste minuten van de wedstrijd waren de ploegen aan elkaar gewaagd. De Granaet maakte het eerste doelpunt van de middag maar niet lang daarna maakte Jannie Prins weer gelijk. Zo ging het tot  4- 4 gelijk op de goals aan Harich zijde werden gemaakt door Auke Veldman, broerlief Peter Veldman en een strafworp. Vanaf dat moment verloor Harich de scherpte waardoor de Dokkumers snel uitliepen naar een 8-4 voorsprong. Met name 1 vak had het lastig maar door onder andere 4 goals van Auke Veldman die in die fase van de wedstrijd het op zijn heupen kreeg.  Harich kreeg de flow terug en kwam weer gelijk. Zo gingen de ploegen met een 10-10 ruststand de kleedkamers in.

Proberen scherp te blijven en niet meer verzwakken waren de woorden van trainer/coach Peter de Groot.

Helaas duurde het 25 minuten in de tweede helft voor het 1e doelpunt aan Harich zijde viel. De Granaet had toen al 5x gescoord en de wedstrijd op slot gegooid. Aan de kant van de Harichsters werden nog wat wissels ingebracht om het tij te keren maar helaas lukte dat niet meer. Harich verliest met 16 – 13 in Dokkum en heeft dit helemaal  aan zichzelf te wijten. Vooral aanvallend werd er vandaag niet thuis gegeven door Harich.

Volgende week spelen zowel Harich 1 als Harich 2 tegen Noordenveld in Harich om 15.30 en 14.00 uur.