Club Brothers 1 – Harich 1

Afgelopen zaterdag reisde Harich af naar Groningen. De Harichsters beten het spits af in het nieuwe jaar tegen Clubbrothers. Clubbrothers wist tot nu toe maar 1 punt te behalen. Harich daarentegen wist tot nu toe 4 punten te behalen. Om mee te doen in de middenmoot, was maar één doel noodzakelijk: winnen! In de basisopstelling was het één en ander gewijzigd. Dit maal speelden Jacky Tuinier, Auke Veldman, Arend Siemonsma, Peter Veldman, Jannie Prins, Froukje van der wal, Nynke Meinsma en Janneke Bruno.

Harich begon degelijk aan de wedstrijd, er werd geduldig gespeeld. De spelers van Harich wisten hun juiste positie uit te voeren. Op deze manier werd er een voorsprong gecreëerd van 2-7. Verdedigend werd het goed vast gezet wat zorgde voor een ruststand van 5-10.

De tweede helft wilde Harich voortborduren op wat er de eerste helft gebeurde. Verdedigend wist Harich het wederom goed vast te zetten. De aanvallen waren lang en geduldig, maar het scoren ging moeizamer. Wilma van der Bos en Luut van Rijs werden ingezet en gedurende de tweede helft ook Alie Klijnstra, Ype Breeuwsma.
Harich wist uiteindelijk te winnen met 11-15. Het doel was bereikt.
Zaterdag 13 januari speelt Harich in leek tegen koploper Rodenburg. Harich 2 speelt uit tegen Mid-Fryslan/Jansma Burdaard 4.