Harich 1 – Joure 1

Overtuigende winst voor Harich

Het eerste van KC Harich speelde afgelopen zaterdag haar tweede veldwedstrijd. Tegenstander was SC Joure. De eerste wedstrijd werden er helaas geen punten gepakt, dus dat moest vandaag wel gebeuren. Ondanks het onstuimige weer was er veel publiek. Al vrij snel na het startsignaal opende Harich de score. Matteo Bergsma wist ook de 2-0 op het scorebord te zetten. Nu was het andere vak aan de beurt, ook daar lieten de doelpunten niet lang op zich wachten. Jacky Tuinier scoorde een uitstarter en wist een strafworp te benutten. Joure was nu ook wakker geschud. Door een klein kansje haalden ze de 0 van het scorebord. Harich wist nog driemaal voor de rust te scoren met onder andere een doorloopbal van Nynke Oenema en een vrije bal van Arjen Bergsma. Joure kon de korf nog maar eenmaal vinden.

Na de rust startte Joure fel, ballijnen werden scherp verdedigd en ze hadden de afvang onder controle. Er werd nu om en om gescoord. Gelukkig voor Harich was dit van korte duur. Joure zakte weer wat in en Harich wist het niveau van de eerste helft weer op te pakken. Ondanks de harde wind werden er fraaie doelpunten gemaakt. Froukje van der Wal wist met een afstandschot de score op 14-6 te brengen. Nu was het wel duidelijk, de overwinning was binnen. Eindstand 21-7

Gescoord werd er door Matteo Bergsma 6, Jacky Tuinier 5, Arjen Bergsma en Froukje van der Wal 3, Nynke Oenema en Marije Reijenga 2