10de editie schoolkorfbaltoernooi

Woensdag 28 september werd voor de 10de keer het schoolkorfbaltoernooi georganiseerd door K.C. Harich en K.V. DTG. Op het korfbalveld in Harich speelden ruim 175 kinderen hun wedstrijden met veel enthousiasme. Verdeeld over 25 teams, van 6 verschillende scholen uit Balk, Oudega, Oudemirdum en Woudsend.

De jeugd van groep 3/4 speelden op een klein veld met een gewone- en een welpenkorf. Zo kreeg iedereen de kans op te scoren. De kinderen speelden met veel plezier en fanatisme de wedstrijden.

Ook groep 5/6 speelden eenvakskorfbal, maar zij hadden wel twee gewone korven. Hier waren de kinderen ook erg fanatiek en werd er met plezier de wedstrijden gespeeld.

Groep 7/8 speelden in 2 vakken. Dit is al iets moeilijker, het veld is wat groter en er moet dus ook meer moeite gedaan worden om die bal weer in het andere vak te krijgen. Iedereen was erg fanatiek en deden dan ook erg hun best om te winnen.

Doordat er bij groep 3/4 maar één poule was, werd hier de laatste wedstrijd al gespeeld om 15:45. Hierna was de prijsuitreiking al voor deze groep en nam ’t Hazzeleger 1 de 2de prijs mee naar huis en de Bolster 1 ging er met de 1ste prijs vandoor.
Bij groep 5/6 moest er nog een finale gespeeld worden tussen de Walikker 1 en Bolster 4. Deze finale werd gespeeld om 16:15. Hier wist de Walikker te winnen en kregen zij de 1ste prijs. De Bolster 4 had hier de 2de prijs gewonnen.
Als laatste werd om 16:30 de finale gespeeld van groep 7/8. Hier namen de Bolster 5 en de Bolster 6 het tegen elkaar op. Uiteindelijk wist de Bolster 6 te winnen en namen zij de 1ste prijs in ontvangst. De Bolster 5 ging er met de 2de prijs vandoor.

Het was een prachtige middag met heerlijk weer! Een mooie promotie van een prachtige sport!

Vrijwilligers en scheidsrechters bedankt!!

Schoolkorfbalcommissie, Esther (K.C. Harich), Miranda (K.C. Harich), Nelleke (K.C. Harich), Helmyn (K.V. DTG) en Jeanet (K.V. DTG)