Van de jeugdcommissie

Hallo sportieve jongens en meiden!

Start Seizoen:
Een heerlijke zomervakantie met veel Hollands weer en ook extreem hoge temperaturen is voorbij, dus het nieuwe korfbalseizoen kan gaan beginnen Alle teams zijn bekend gemaakt aan het einde van vorig seizoen. Ondertussen zijn er nog een aantal trainerswisselingen geweest. Gelukkig is het alsnog gelukt om voor elke groep 1 of 2 begeleiders te krijgen. De trainingsdagen en tijden zijn via de groepsapps bekend gemaakt. De trainers en coaches hebben er zin in!

De junioren zijn 13 augustus al fanatiek begonnen met trainen, de rest van jeugdteams zijn vanaf maandag 17 augustus actief gaan trainen. Op 5 september begint de competitie.

Het jeugdschema van de wedstrijden dit seizoen zal weer in Harichnieuws en op de site van K.C. Harich te vinden zijn. We zouden vorig seizoen starten met een pilot om het rijdersschema door de ploegen zelf te laten maken. We hebben dit eerst even uitgesteld, omdat de vele nieuwe trainers het al druk genoeg hebben. Het rijdersschema wordt net als voorgaande jaren weer gemaakt door Harmke van Tuinen. Dank je wel Harmke!

Corona Virus:
De jeugd traint en speelt wedstrijden net als voorheen. Er hoeft geen rekening gehouden worden met de afstand. Het is nog wel belangrijk om altijd de handen te desinfecteren wanneer je op het veld komt. Er mogen ouders op het veld komen, hierbij graag de 1,5 meter in acht nemen. Ook mag er weer gedoucht worden. Ouders mogen eventueel in de kleedkamer. Zij moeten wel de 1,5 meter afstand t.o.v. elkaar houden. Als je niet fit bent blijf dan voor de zekerheid thuis. Ook moet iedereen z’n eigen drinkfles gebruiken. Vanuit de bond komt er deze week meer informatie over het beleid.

Jeugdweekend:
Vrijdag 21-08 en zaterdag 22-08 vindt het jeugdweekend plaats op het korfbalveld in Harich. Dit keer als startweekend. De jeugdweekendcrew heeft weer leuke activiteiten bedacht. Het belooft een prachtig weekend te worden!

Leonidas toernooi:
Op 29 augustus vindt het Leonidas toernooi plaats in Noordwolde. Alle jeugdploegen doen mee…leuk! Een goede voorbereiding op het seizoen!

Kangoeroe Training:
Ook zullen dit seizoen weer Kangoeroe trainingen worden gegeven. Ben jij tussen de 3 en 6 jaar en wil je weten hoe leuk korfbal is? Dan is de Kangoeroe training wat voor jou! De eerste training zal in september plaatsvinden, meer informatie volgt nog.

We hopen op een mooi, gezond en sportief seizoen!

Groet van de jeugdcommissie,

Aaltje Hotsma, Josien Tuinier, Mathilda Hoogeveen en Nynke Meinsma