Van de jeugdcommissie

Hallo allemaal,

Weer trainen!
Wat is het dit jaar anders! Voorgaande waren we nu aan het eind van het seizoen, nu door het Corona virus is er niet eens een veldseizoen! Geen wedstrijden, geen kampioenen, maar wèl trainen!
Een maand geleden mochten we weer los. Voor de jongste jeugd veranderde er niet eens zoveel. Zij mochten niet douchen of dicht bij de trainer in de buurt staan, maar tik spelletjes, doorloopballen met aangeef vanuit de korf of onderlinge wedstrijdjes. En wat een enthousiasme! Voor de jeugd van 13 t/m 18 jaar werd het een 1.5 m training. Dus géén partijtjes of 1 tegen 1,  maar wel aandacht voor techniek, conditie, kracht en vooral veel plezier met elkaar! Door versoepelingen van de maatregelen mag de oudste jeugd vanaf 1 juni ook weer binnen 1.5 m trainen, laat de partijtjes maar komen!

Kangoeroes
Het is alweer een tijdje geleden maar de Kangoeroes mogen ook weer trainen! Er mochten eerst geen ouders op het veld komen, dus dan wordt het voor de kinderen van 3 t/m 6 jaar wel heel spannend allemaal. Nu we groen licht hebben kan de allerjongste jeugd ook weer beginnen. Zaterdag 6 juni is de eerste training en op 20 juni zal er nog een Kangoeroe training zijn. Beide trainingen vinden plaats op het korfbalveld in Harich om 10.00 uur. Zien we jullie dan?!

Laatste training

In de week van 22 juni is de laatste training van dit seizoen. Alle groepen zullen het ieder op een leuke en gezellige manier afsluiten.

Jeugdweekend
Als afsluiter van het seizoen staat altijd het jeugdweekend op de planning. Een echt hoogtepunt! We kunnen het nu helaas niet organiseren. Het is de bedoeling dat we het weekend gaan verzetten naar het begin van volgend seizoen. Dus geen afsluiter, maar wel een startweekend. Verdere informatie volgt.

Volgend seizoen
De ploegen voor seizoen 2020-2021 zijn inmiddels bekend. Het was, zoals elk jaar, een hele klus voor de jeugdcommissie. Maar het is weer gelukt! Elke ploeg heeft één of meerdere trainers en coaches. KC Harich heeft volgend jaar een A1 en een A2. Een B1 en een C1. 2 D ploegen, 2 E ploegen een F ploeg en ook weer jongste F-jes die alleen trainen. De Kangoeroes doen het de laatste jaren ook fantastisch, dat zal volgend jaar vast niet anders zijn. Dus de jeugdgeleding staat er wederom heel goed voor. Er zullen een aantal trainers/coaches afscheid nemen, maar gelukkig lukt het de club altijd weer om nieuwe enthousiaste begeleiders te vinden. Trots op onze club!

Bedankt voor het meedenken en het naleven van alle regels in deze lastige tijd. We doen het samen!

Namens de jeugdcommissie,
Nynke