Nieuws van de jeugdcommissie

Zaterdag 23 november is de zaalcompetitie weer van start gegaan. Hoe en wat weet ik op het moment van schrijven nog niet. Alle jeugd, die haar laatste wedstrijd speelde op 12 oktober, is er op gebrand om iets te laten zien. Er is al wel een heel aantal weken goed getraind en enkele ploegen hebben oefenwedstrijden gespeeld. Iedereen is er klaar voor!

Kangoeroes
Op 23 november heeft ook de eerste Kangoeroe training in de zaal plaats gevonden. Er zijn pakkende flyers rondgebracht bij de 3 scholen in Balk. De kinderen van 3 t/m 6 jaar hebben vast een mooie ochtend gehad. De Kangoeroes trainen verder op 7 december 2019, 11 januari 2020, 8 februari 2020 en 7 maart 2020.

Toernooi jongste jeugd
Op 9 november vond er een toernooi plaats voor de allerjongste jeugd in Olderbekoop. De F’jes van Lemmer, Lintjo, de Waterpoort en natuurlijk KC Harich speelden hun wedstrijden met plezier en inzet. Wat wordt er veel geleerd tijdens zo’n toernooi. Er zullen meer van dit soort toernooien plaatsvinden dit zaalseizoen.

Activiteiten
In de kerstvakantie is er altijd een activiteit voor de jeugd. We gaan, wederom na het succes van vorig jaar, met z’n allen schaatsen! Zet de datum van deze activiteit vast in de agenda: Vrijdag 3 januari. Hier zal binnenkort meer over bekend worden gemaakt.

Aan het eind van december is ook weer de jaarlijkse oliebollen actie. Er zijn veel vrijwilligers nodig om dit allemaal goed te laten verlopen. Het is een goede gewoonte dat ook de jeugd ingezet wordt. De C’s zullen de suikerzakjes vullen en de B’s en de A’s gaan de oliebollen verkopen, samen met de andere vrijwilligers. Zo proberen we met elkaar een mooi bedrag te verdienen.

We gaan er met z’n allen weer een fanatiek en leuk seizoen van te maken!

Namens de jeugdcommissie, Nynke Meinsma