Nieuws van het KC Harich bestuur

Zaterdag 1 juni werd de laatste thuiswedstrijd gespeeld van het veldseizoen. De complete speelronde is pas op 15 juni afgelopen. Op zaterdag konden de B1 kampioen worden en dat is gelukt.
Ze wonnen van SIOS/Jumbo B2 met 3-16. De A2 zijn woensdag 5 juni kampioen geworden tegen Joure A1. Zij wisten te winnen met 13-4. En de E1 mag nog even wachten. Zij kunnen 15 juni nog kampioen worden. De midweek van Harich is in de middenmoot geëindigd.

Harich 3 speelde afgelopen zaterdag tegen de Parabool uit Leeuwarden. Parabool wist de wedstrijd te winnen, waardoor zij kampioen zijn geworden. Er bestaat voor Harich 3 nog een kans om alsnog te promoveren. Zowel Harich 1 als 2 hebben zich veilig weten te spelen. Harich 1 wist de wedstrijd nipt te winnen met 19-18 tegen Emmeloord.

Na 2 jaar trainer en coach te zijn geweest van de selectie stopt Peter de Groot met deze taak. Ook zijn er enkele selectiespelers die hebben aangegeven te stoppen bij de selectie. Jannie Prins gaat in september voor enkele maanden op stage naar Zuid- Afrika. Na dit avontuur gaat ze korfballen bij NIC in Groningen, waar ze ook haar studie volgt. Anna Nijhof wil zich meer gaan richten op werk en studie. De combinatie is soms lastig, vandaar haar keus. Nynke Oenema stopt met selectie, maar komt na dit seizoen het derde van Harich versterken. Van alle drie de leden is afscheid genomen.

Na de wedstrijden was er heit en mem korfbal en stond de bbq aan. Er werd door jong en oud fanatiek gespeeld.

Maandag 6 mei was er de jaarlijkse ledenvergadering. In een aardig gevulde kantine werden er weer veel zaken besproken. Zo werd o.a. het financieel verslag toegelicht en de begroting gepresenteerd. De sponsorcommissie heeft aangegeven dat de sponsoren van AGRI groep gaan verlengen. De shirt sponsoren Café ‘T Swaentje en sporthal de Trime stoppen na 6 jaar gesponsord te hebben. Voor alle jaren willen wij ze hartelijk danken.

Jacob Schotanus is in het zonnetje gezet. En wel op zo’n manier dat hij is benoemd is tot erelid. Jacob neemt ondertussen al 25 jaar deel uit van het bestuur en is altijd zeer betrokken en actief bij de club!

In de kantine hangt sinds deze ledenvergadering een bordje met daarop alle ereleden vermeld. Er werd afscheid genomen van Janneke Bruno. Ze heeft 6 jaar jeugdzaken gedaan en 1 jaar secretariaat. Marrit Boersma is bereid gevonden de taken van Janneke over te nemen.

Voor het volgende seizoen zijn de taken binnen het bestuur als volgt verdeeld:

Marja Bouma             : Voorzitter
Marrit Boersma          : Secretaris     
Jeroen Hofstra            : Penningmeester
Wilma vd Bos            : Wedstrijdsecretaris
Egbert de Boer           : Algemene zaken
Nynke Meinsma         : Jeugdzaken
Jacob Schotanus:        : Scheidsrechters- en Veldzaken, PR/NAC en TC

Verder werden de beleidsvoornemens van het bestuur en het nieuwe beleidsplan aan de leden gepresenteerd. Speerpunten voor het seizoen 2019-2020 van het bestuur zijn:

  • Zorgen voor voldoende en kwalitatief jeugdkader
  • Scheidsrechters en beoordelaars
  • Volledige bezetting van de commissies en vrijwilligers.    

We zijn bezig met nieuwe verlichting rondom het veld en de kantine wordt meegenomen in onderhoud.

Ook heeft IVA: (Instructie Verantwoord Alcoholschenking) onze aandacht.

De vereniging is wettelijk verplicht dat er in de kantine (bardienst) iemand aanwezig is met een IVA-certificaat. verlopen. Via de site van NOC*NSF kun je een certificaat halen d.m.v. een test. Voorzitter Marja Bouma stuurt iedereen een link waardoor iedereen thuis het certificaat kan gaan halen.

Op 7 en 8 juni staat het beachkorfbal op het programma waar vele leden en vooral vele niet leden aan mee zullen doen.

We willen alvast iedereen bedanken voor ieder zijn inzet in het afgelopen seizoen! We kunnen maar trots zijn op onze club!

Namens het bestuur,

Janneke Bruno