Kc Harich A2 Kampioen!

Kc Harich A2 Kampioen!

Zaterdag 1 juni wisten we stiekem al een beetje dat we kampioen zouden worden. Zaterdag werd namelijk bekend dat de ‘concurrent’ had verloren waardoor we sowieso al gedeeld kampioen waren. Maar het liefst zijn we echt helemaal kampioen. Dus met nog 2 wedstrijden op de planning moest er sowieso 1 gewonnen worden. Afgelopen woensdag avond 5 juni was het zover; de kampioenswedstrijd!

Alle spelers en coaches hadden zin in de wedstrijd, deze werd gespeeld in Harich tegen Joure. Harich begon in de aanval met; Krijn (aanvoerder), Gabe, Miranda en Marije T. De verdediging bestond uit; Jurre, Daphne (spelend als heer), Marrit en Marije B. Onze TOP reserves deze wedstrijd waren Fia en Richtje (van de A1). Helaas kon Hilke er niet bij zijn. De fanatieke coaches waren ook weer aanwezig: Jacob, Sita en Nynke!

De wedstrijd begon; na twee goals van Harich en na wat schoonheidsfoutjes in de verdediging stond het 2-2. Maar hier bleef het gelukkig niet bij want Harich ging scoren en scoren en scoren tot dat uiteindelijk de stand opgekrikt werd naar een 8-2 voorsprong. Een prima stand om de rust mee in te gaan. Stiekem waren we allemaal al een beetje aan het feest vieren, maar de focus moest nog 30 minuten ‘aan’ blijven. Er kon nog wel meer gescoord worden vonden de coaches.

De tweede helft ging prima. Scoren ging best en uiteindelijk kon Harich nog de 13e goal maken. De laatste minuutjes waren de meeste spelers toch wel een beetje uitgeput, gelukkig klonk het eind signaal en de wedstrijd werd gewonnen met 13-4! Voordat we uitbundig het kampioenschap gingen vieren namen we afscheid van Krijn, die zijn laatste wedstrijd voor Harich in Harich speelde. Bedankt Krijn namens ons allemaal voor de geweldige Korfbaltijd, we zullen je missen!

Hierna kon het feest beginnen; De champagne kon worden geopend want Harich A2 is kampioen! Dit werd uitbundig gevierd, zelfs onder de douches was het feest. Want, JaJa, iedereen stond met de korfbal kleren gezamenlijk onder de douche, ook de coaches werden mee gesleurd. Na de disco in de douches werd de avond afgesloten met, natuurlijk, Patat!

Volgende week zaterdag 15 juni is de laatste wedstrijd in de competitie. In deze wedstrijd neemt Harich A2 het op in Mantgum tegen WWC A1. Wij gaan voor het ongeslagen kampioenschap!

Bedankt voor het geweldige, sportieve, gezellige en leuke korfbaljaar. Ik vond het fantastisch om jullie coach weer te zijn. Jacob en Sita ook bedankt voor de assistentie bij het coachen. Succes volgend jaar allemaal en ik kom sowieso jullie korfbalkunsten weer bewonderen op het korfbalveld. Ik gien jim stiekum wol een bietsje misse jer!

Groetjes jim trotse coach,

Nynke