Van de jeugdcommissie

Aankomende zaterdag 24 november zal de zaalcompetitie weer van start gaan. Er is al een aantal weken getraind en een enkele ploeg heeft al oefenwedstrijden gehad, een goede voorbereiding voor het nieuwe seizoen dus. We hopen er met z’n allen weer een fanatiek en leuk seizoen van te maken!

Kangoeroes
Op 10 november was de eerste kangoeroetraining in de zaal. De opkomst was prima, de jongste jeugd heeft weer leuk getraind! De volgende kangoeroetrainingen zullen plaatsvinden op 1 december 2018, 12 januari 2019, 16 februari 2019 en 9 maart 2019. Alle trainingen beginnen om 09:00 uur in sporthal de Trime in Balk. Tot dan?!

Toernooitjes jongste F’jes
Op 17 november vond er een toernooitje plaats met de jongste F’jes van Lemmer, SIOS en Kc Harich. Nu kon de jongste jeugd ook eens meemaken hoe het is om een echte wedstrijd te spelen. Ze hebben fanatiek gespeeld en ook heel veel plezier gehad! Binnenkort volgen er meer monotoernooitjes voor de jongste f’jes in de zaal, het is nog even afwachten wanneer en waar.

Activiteiten
In de kerstvakantie is er altijd nog een activiteit voor de jeugd. Zet de datum van deze activiteit vast in de agenda: vrijdag 4 januari. Hier zal binnenkort meer over bekend worden gemaakt. Aan het eind van december is weer de jaarlijkse oliebollen actie. Er zijn veel vrijwilligers nodig om dit allemaal goed te laten lopen, ook de oudste jeugd wordt gevraagd om weer te helpen. We hopen er weer een geslaagde actie van te maken!

Jeugdtrainers vergadering
Op 30 oktober was er een overleg met de jeugdtrainers over hoe alles tot nu toe ging. Zoals elk jaar gingen we alle teams bij langs, hoe gaat het met de teams, lukt het trainen geven en het coachen goed? Nadat elke trainer/coach wat over zijn team had verteld, werden er groepjes gemaakt, jong en oud door elkaar. Zij kregen een aantal “stel dat” vragen, bijvoorbeeld over hoe je met een bepaalde gebeurtenis tijdens trainingen omgaat, of wat voor hen nou de ideale training is. Dit was zeker wel nuttig, ook voor de jongste trainers, zij kregen veel tips van de meer ervaren trainers. Het was een zeer geslaagde avond waar zeker wat geleerd is!

Scheidsrechtersavond
Op woensdag 21 november is er een scheidsrechtersavond gehouden voor de jongste jeugd van de selectie. Zij moeten ook jeugdwedstrijden gaan fluiten en daarom is het belangrijk om goed te weten wat de regels zijn en hoe je het aan gaat pakken als scheidsrechter. Hans Meulman heeft een kort overleg met de zes jonge selectieleden gehad en een aantal tips gegeven waar ze wat aan hebben.