Club van 50 KC Harich kiest voor AED

Tijdens de laatste bijeenkomst van de club van 50 van KC Harich zijn er twee doelen bepaald die de club van 50 wil realiseren. Één van deze bepalingen was het aanschaffen en beschikbaar stellen van een AED. En zo geschiedde. Aan de buitenzijde van de kantine hangt een AED.

De sponsorcommissie zet zich tevens in om het tweede doel te realiseren, namelijk een nieuwe kinder korfbalpaal ter vervanging van de huidige defecte (die inmiddels is verwijderd).

Lees verder Club van 50 KC Harich kiest voor AED

van de jeugdcommissie

Begin Veldseizoen

Het zaalseizoen zit erop, na de lockdown van begin dit jaar mochten we begin februari weer los en hebben we toch nog mooi wat wedstrijden mogen spelen in de zaal! Met een frisse start beginnen we nu aan het veldseizoen. De eerste trainingen op het veld zitten er al weer op en 23 april gaan we los met de competitie. Succes allemaal!

Kangoeroes

Net als de jeugd hebben de kangoeroes ook de laatste zaaltraining gehad. Vanaf nu gaan we weer het veld op! Wanneer deze zal plaatsvinden wordt binnenkort bekend gemaakt via de mail en Facebook. Ben jij er ook weer bij?

Lees verder van de jeugdcommissie

Nieuws van het bestuur

Het zaalseizoen zit er weer op. Het was wederom een seizoen waarin we een korte break hebben gehad. Veel jeugdteams hebben alsnog bijna alle wedstrijden kunnen spelen. Bij de senioren zijn de poules in tweeën gedeeld. Waarna er na de laatste reguliere wedstrijden nog promotie en degradatiewedstrijden zijn gespeeld. Hierbij heeft het tweede twee wedstrijden tegen de Granaet gespeeld. De eerste wedstrijd werd verloren (23-16) en de tweede wedstrijd gewonnen (17-14). Dat betekende helaas wel dat de Granaet qua doelsaldo had gewonnen en zij promoveerden. Echter de 8 beste nummers 1 van de poules mochten promovoren. Dat betekend dat Harich 2 gepromoveerd is naar de reserve 1e klas! Harich 1 is laatste geworden in de poule en zij moesten degradatiewedstrijden spelen. Helaas werden beide wedstrijden verloren en dat betekend dat Harich 1 naar de 3e klasse zal gaan in het volgend zaalseizoen. Voor volgend jaar zal Hans Meulman nog een jaar hoofdcoach en trainer zijn van de selectie.

Ledenvergadering

Lees verder Nieuws van het bestuur

Beslissingswedstrijden Harich 1 & 2

Hoi allemaal, aanstaande zaterdag zijn de returns van de beslissingswedstrijd van de selectie. Harich 2 zal een verschil van 8 goals goed moeten maken, waar het eerste aan 3 goals genoeg heeft. Kansen genoeg! We kunnen het publiek goed gebruiken! Zaterdag 16 april, 17.45 en 19.00 in sporthal De Trime. Als voorafje (vanaf 15.30u) hebben we de korfbalfinale in Ahoy op groot scherm in de kantine van de sporthal. Tot zaterdag!

van de jeugdcommissie

Einde zaalseizoen

Het zaalseizoen zit er alweer bijna op. De meeste teams hebben 26 maart of 2 april hun laatste wedstrijd in de zaal. Desondanks dat er een deel van de winter niet kon worden gekorfbald i.v.m. corona hebben we toch nog wel redelijk wat wedstrijden mogen spelen in de zaal. In april gaan we dus weer het veld op. Wanneer we weer buiten gaan trainen en op welke dagen er wordt getraind wordt binnenkort bekend gemaakt. De eerste competitie wedstrijden op het veld zullen 23 april starten.

Lees verder van de jeugdcommissie

van het bestuur

De dagen worden weer langer en de zon begint meer te schijnen, toch korfballen we nog een dikke maand binnen voor het zaalseizoen. Het eerste van Harich zal hard moeten werken om degradatie te voorkomen, momenteel staan zij onderaan. Het tweede daarentegen staat bovenaan in de poule. Nog een paar wedstrijden en dan weten we tegen wie de teams moeten spelen op 9 en 16 april. 16 april zal een thuiswedstrijd worden voor beide teams. Het derde heeft mooie wedstrijden gespeeld waarbij twee wedstrijden gewonnen zijn en twee verloren.

Lees verder van het bestuur

Nieuws van het bestuur

De eerste wedstrijden zijn weer gespeeld. Voor de jeugd tot en met de A2 en het 4e betekend dat hervatting van de competitie. Voor de A1 en 1,2 en 3 zijn kleinere competities gemaakt vanuit hun eerdere poule. Zij spelen tegen 3 andere ploegen en hebben op 9 en 16 april degradatie of promotie wedstrijden. Dit zaalseizoen zullen er dus wel ploegen degraderen of promoveren. De afgelopen jaren is dit niet gebeurd bij het wedstrijdkorfbal. De verschillen worden hierdoor goed zichtbaar ondertussen.

Poieszactie
Van 14 februari tot en met 10 april is de 17e Jeugd Sponsor Actie van de Poiesz. Met deze actie behaal je winst voor ons en euro’s voordeel voor jou! Doe de Jeugd Sponsor munten die je ontvangt bij je boodschappen in de koker van KC Harich bij de Poiesz supermarkt in Balk!

KC Harich whatsapp
Vanaf oktober is KC Harich online op whatsapp. De belangrijkste informatie wordt gegeven via dit telefoonnummer. U kunt zich aanmelden via het volgend online aanmeldformulier: https://docs.google.com/forms/d/1HAzn0WbLZCwX6blhEJ_d7XwytbseQbEY9zgQzp4O8JY/edit
Via het Harichnijs is dit wellicht moeilijk te kopiëren.. Via de site www.kcharich.nl kunt u de link gemakkelijk openen. Het is éénrichtingsverkeer, er wordt niet geantwoord op vragen via dit telefoonnummer.

Namens het bestuur,
Marrit Boersma

Van de Jeugdcommissie

Hallo Allemaal!

(Her) start zaalseizoen

Op 29 januari mochten de eerste jeugdteams alweer beginnen met de wedstijden. De A1 en de senioren begonnen een week later. Wat fijn dat we eindelijk weer wedstrijden mogen spelen! Een aantal wedstrijden zijn helaas wel afgelast door corona gevallen in het team of in het team van de tegenstander. Deze wedstrijden kunnen opnieuw worden gespeeld als beide teams dit willen. De meeste jeugdteams hebben de laatste wedstrijden gepland op 26 maart of eventueel op 2 april. De komende twee weken is het voorjaarsvakantie en hebben de meeste jeugdteams vrij.

Lees verder Van de Jeugdcommissie

Jeugd Sponsor Actie van de Poiesz!

KC Harich doet mee aan de Jeugd Sponsor Actie van de Poiesz!

Steun KC Harich met de Poiesz Jeugd Sponsor Actie. Dat is winst voor ons en euro’s voordeel voor jou! Doe de Jeugd Sponsor Munten die je ontvangt bij je boodschappen in de koker van onze vereniging bij de Poiesz supermarkt in Balk! De actie begint aankomende maandag 14 februari en loopt t/m 10 april.

Van de jeugdcommissie

Hallo Allemaal!

Allereerst nog een sportief en gelukkig nieuwjaar gewenst!

Zaalseizoen
We begonnen in november met de start van het zaalseizoen. Helaas werd deze door de coronamaatregelen vroeg stopgezet. Tot en met een week geleden mochten we ook nog niet binnensporten. Gelukkig werd er vorige week bekend gemaakt dat we weer binnen mochten trainen! Daar waren we natuurlijk erg blij mee. Alle teams hebben dit jaar alweer een binnentraining gehad. De trainingstijden van begin zaalseizoen worden aangehouden.

Start zaalseizoen
De KNKV is druk bezig met de voorbereidingen voor de herstart van het zaalseizoen. Er is een alternatief competitieschema gemaakt ingericht vanaf 5 februari. Als de coronamaatregelen het toelaten mogen we dat weekend weer los! Meer informatie hierover zal binnenkort bekend worden. We wachten de persconferentie van 25 januari af!

Hopelijk kunnen we nog een aantal wedstrijden spelen in de zaal en ronden we de competitie toch nog geslaagd af. Veel succes allemaal met het trainen in de zaal en wie weet ook binnenkort met de wedstrijden!

Sportieve groetjes,
Namens de JC,
Nynke Meinsma