Sponsornieuws

Trots zijn wij dat we samen met de jeugdsponsoren Haantjes Motus en ‘t Lear en Mear een verlenging van drie jaar overeen zijn gekomen. Sinds november 2016 prijken de bedrijfslogo’s van de heren Freddy Haantjes en Ayelt van Zuiden op de shirts van de voltallige jeugdafdeling van onze prachtige Korfbalclub. 

Zonder sponsoren is er geen bestaansrecht voor een vereniging. Namens de Korfbalclub zijn wij Freddy en Ayelt ontzettend dankbaar voor deze mooie verlengde samenwerking. 

Lees verder Sponsornieuws

Nieuws van het bestuur

Nog 1 á 2 wedstrijden te gaan, dan zit het voorjaarsseizoen er al weer op. Er zijn spannende en mooie wedstrijden gespeeld door de senioren en de jeugdleden. Op 28 juni is er een mooie dag geweest waarbij de beregeningsinstallatie werd geopend. Ook was er een geslaagde heite- en memme korfbal. Waar veel fanatieke leden en ouders gekorfbald hebben. Als er ouders zijn die het zó leuk vonden om nu ook te korfballen zijn zij van harte welkom op de woensdagavond om mee te trainen!

27 mei is de jaarlijkse ledenvergadering geweest. Een positieve ledenvergadering met een goede opkomst. Onder andere zijn er nieuwe punten verzameld voor het nieuwe beleidsplan 2022-2027. Aan dit beleidsplan wordt nu gewerkt. Zodra deze af is wordt dit bekend gemaakt. Ook is er gesproken over de bondscheidsrechters. Momenteel hebben we niet veel scheidsrechters, hier komt nu actie op. De eerste nieuwe scheidsrechter heeft zich al aangemeld tijdens de ledenvergadering.

Lees verder Nieuws van het bestuur

Club van 50 KC Harich kiest voor AED

Tijdens de laatste bijeenkomst van de club van 50 van KC Harich zijn er twee doelen bepaald die de club van 50 wil realiseren. Één van deze bepalingen was het aanschaffen en beschikbaar stellen van een AED. En zo geschiedde. Aan de buitenzijde van de kantine hangt een AED.

De sponsorcommissie zet zich tevens in om het tweede doel te realiseren, namelijk een nieuwe kinder korfbalpaal ter vervanging van de huidige defecte (die inmiddels is verwijderd).

Lees verder Club van 50 KC Harich kiest voor AED

van de jeugdcommissie

Begin Veldseizoen

Het zaalseizoen zit erop, na de lockdown van begin dit jaar mochten we begin februari weer los en hebben we toch nog mooi wat wedstrijden mogen spelen in de zaal! Met een frisse start beginnen we nu aan het veldseizoen. De eerste trainingen op het veld zitten er al weer op en 23 april gaan we los met de competitie. Succes allemaal!

Kangoeroes

Net als de jeugd hebben de kangoeroes ook de laatste zaaltraining gehad. Vanaf nu gaan we weer het veld op! Wanneer deze zal plaatsvinden wordt binnenkort bekend gemaakt via de mail en Facebook. Ben jij er ook weer bij?

Lees verder van de jeugdcommissie

Nieuws van het bestuur

Het zaalseizoen zit er weer op. Het was wederom een seizoen waarin we een korte break hebben gehad. Veel jeugdteams hebben alsnog bijna alle wedstrijden kunnen spelen. Bij de senioren zijn de poules in tweeën gedeeld. Waarna er na de laatste reguliere wedstrijden nog promotie en degradatiewedstrijden zijn gespeeld. Hierbij heeft het tweede twee wedstrijden tegen de Granaet gespeeld. De eerste wedstrijd werd verloren (23-16) en de tweede wedstrijd gewonnen (17-14). Dat betekende helaas wel dat de Granaet qua doelsaldo had gewonnen en zij promoveerden. Echter de 8 beste nummers 1 van de poules mochten promovoren. Dat betekend dat Harich 2 gepromoveerd is naar de reserve 1e klas! Harich 1 is laatste geworden in de poule en zij moesten degradatiewedstrijden spelen. Helaas werden beide wedstrijden verloren en dat betekend dat Harich 1 naar de 3e klasse zal gaan in het volgend zaalseizoen. Voor volgend jaar zal Hans Meulman nog een jaar hoofdcoach en trainer zijn van de selectie.

Ledenvergadering

Lees verder Nieuws van het bestuur

Beslissingswedstrijden Harich 1 & 2

Hoi allemaal, aanstaande zaterdag zijn de returns van de beslissingswedstrijd van de selectie. Harich 2 zal een verschil van 8 goals goed moeten maken, waar het eerste aan 3 goals genoeg heeft. Kansen genoeg! We kunnen het publiek goed gebruiken! Zaterdag 16 april, 17.45 en 19.00 in sporthal De Trime. Als voorafje (vanaf 15.30u) hebben we de korfbalfinale in Ahoy op groot scherm in de kantine van de sporthal. Tot zaterdag!

van de jeugdcommissie

Einde zaalseizoen

Het zaalseizoen zit er alweer bijna op. De meeste teams hebben 26 maart of 2 april hun laatste wedstrijd in de zaal. Desondanks dat er een deel van de winter niet kon worden gekorfbald i.v.m. corona hebben we toch nog wel redelijk wat wedstrijden mogen spelen in de zaal. In april gaan we dus weer het veld op. Wanneer we weer buiten gaan trainen en op welke dagen er wordt getraind wordt binnenkort bekend gemaakt. De eerste competitie wedstrijden op het veld zullen 23 april starten.

Lees verder van de jeugdcommissie

van het bestuur

De dagen worden weer langer en de zon begint meer te schijnen, toch korfballen we nog een dikke maand binnen voor het zaalseizoen. Het eerste van Harich zal hard moeten werken om degradatie te voorkomen, momenteel staan zij onderaan. Het tweede daarentegen staat bovenaan in de poule. Nog een paar wedstrijden en dan weten we tegen wie de teams moeten spelen op 9 en 16 april. 16 april zal een thuiswedstrijd worden voor beide teams. Het derde heeft mooie wedstrijden gespeeld waarbij twee wedstrijden gewonnen zijn en twee verloren.

Lees verder van het bestuur