Nieuws van bestuur

De voorjaarsvakantie voor de scholen zit er alweer op. Voor de meeste teams betekend dit dat ze twee weekenden rust hebben gehad. Sommige jeugdteams hebben wel een wedstrijd mogen spelen. De meeste teams mogen nog 5 wedstrijden in de zaal spelen en gaan daarna alweer het veld op. Op 14 maart zal Harich 1 weer optreden tegen DTG 1. Helaas werd de vorige wedstrijd verloren met 15-13, Harich zal er dit keer dan ook op gebrand zijn de volgende wedstrijd te winnen. Graag nodigen we iedereen weer uit om deze wedstrijd bij te wonen en Harich de overwinning toe te juichen!

Lees verder Nieuws van bestuur

Sponsoractie Poiesz

KC Harich mag weer meedoen met de sponsoractie.
Deze actie is van 10 februari t/m 5 april.

Zaterdag 28maart mag KC Harich artikelen verkopen om zoveel mogelijk muntjes te verzamelen!
Dus hup naar de Poiesz in Balk!
Steun KCHARICH  met de Poiesz Jeugd Sponsor Actie. Dat is winst voor ons en euro’s voordeel voor jou! Doe de Jeugd Sponsor Munten die je ontvangt bij je boodschappen in de koker van onze vereniging KCHARICH bij de Poiesz supermarkt in Balk.

Van de jeugdcommissie

De eerste wedstrijden in 2020 zijn alweer gespeeld. Een aantal jeugdteams is goed op weg naar een mogelijk kampioenschap dit zaalseizoen. De C1 staat momenteel bovenaan en heeft nog niks verloren, ga zo door! De D1 en D2 staan beide derde in de poule, een prima plekje en wie weet kunnen zij het kampioenschap ook nog weten te bemachtigen.  De E1 staat ook 3e maar het scheelt niet zo veel punten met de nummer 1, misschien binnenkort staan jullie op de eerste plaats. Ook de F1 is heel dichtbij, zij staan 2e maar hebben net zoveel punten als de nummer 1. Ga zo door jongens en meisjes!

Schaatsen Heerenveen
Op vrijdag 3 januari hebben we geschaatst in Heerenveen met maar liefst 60 jeugdleden en ouders. Hier hebben we een geslaagde dag gehad!

Lees verder Van de jeugdcommissie

Nieuws van het bestuur

De helft van het zaalseizoen is alweer gespeeld, de tijd gaat snel. Sommige jeugdteams staan boven aan en doen dus nog volop mee met het kampioenschap, andere teams staan in het midden en sommigen hebben helaas nog niet veel wedstrijden gewonnen, maar zij maken wel veel plezier in het veld!
Het eerste van Harich staat 4e, zij spelen mooie wedstrijden. Helaas zijn sommige ploegen iets te groot voor Harich. Het tweede van Harich staat onderaan in de poule, zij zullen hard moeten strijden de laatste helft van dit seizoen. Het derde staat op een mooie 2e plaats en het vierde staat mooi in het midden. Er kan natuurlijk nog veel gebeuren!..

Lees verder Nieuws van het bestuur

The Travel Club

“Uw vakantie levert geld op voor KC Harich”

Er is een innovatieve, nieuwe vorm van samenwerking tussen KC Harich en reisbureau The Travel club van Mariske Haitsma-van der Zee uit Balk. Door uw reis te boeken via The Travel Club, kunt u Korfbalclub Harich op eenvoudige wijze helpen en de clubkas ‘spekken’! Iedere vakantie met een minimale waarde van € 750,00 levert meteen geld op voor de club. Voor een complete uitleg en voorwaarden kunt u kijken op de website van KC Harich of contact opnemen met Mariske Haitsma via telefoonnummer:
06-28632341.

Lees verder.Nieuws van het bestuur

Op het moment van schrijven is het kerstvakantie, dat betekend dat iedereen eventjes in de ruststand wat betreft korfbal is en waarschijnlijk samen aan het genieten is van de kerstdagen en oud en nieuw. Op 4 januari mag de B2 alweer de eerste wedstrijd spelen van het nieuwe jaar en op 11 januari starten de andere teams weer.
Voor het eerste van Harich staat er een belangrijke en mooie wedstrijd op programma DTG 1- KC Harich 1. Beide ploegen hebben 6 punten, dus het belooft een spannende wedstrijd te worden. De wedstrijd begint op 19:00 uur, zien we u daar!?
Afgelopen 18 december was er clinic georganiseerd voor de trainers, erg interessant hoe je een nog betere training kunt maken voor de jeugd. Ook stond het mixtoernooi weer op het programma voor de senioren, A’s en de B’s. Het waren weer leuke wedstrijden.

Lees verder Nieuws van het bestuur

Van de jeugdcommissie

Allereerst alvast een gezond, gelukkig en sportief nieuwjaar gewenst!

Op dit moment is het voor de meeste jeugdleden nog kerstvakantie. Dit geldt ook voor het korfballen, de eerste wedstijden in 2020 zullen plaatsvinden op zaterdag 4 januari.

Maar KC Harich zit niet stil in de kerstvakantie; Op 30 december zal de jaarlijkse oliebollen actie weer plaatsvinden, hier doen ieder jaar weer veel vrijwilligers aan mee en ook de jeugdleden zijn actief aan het helpen! Super jongens en meisjes voor alle hulp.

Op vrijdag 3 januari gaan we met z’n allen te schaatsen in Heerenveen, een zeer leuke en ook sportieve activiteit.

Natuurlijk zijn er in 2020 ook weer kangoeroetrainingen. Afgelopen training waren er maar liefst 16 enthousiaste kinderen te trainen, super! Op zaterdag 11 januari zal de eerste kangoeroetraining van 2020 plaatsvinden. De training begint om 10:00 uur in de sporthal in balk, tot dan!

Nogmaals wens ik iedereen een sportief 2020 toe!

Namens de JC, Nynke

Clinic KC Harich

Woensdag 18 december organiseerde de jeugdcommissie een clinic voor alle jeugdtrainers en coaches van kc Harich.
Dirjan Bouma van Het Grote Korfbalboek gaf de training aan de D2 en de D1. Hij stond stil bij de rebound, het uitblokken onder de korf en het technische gedeelte van de sport. Want hoe kun je nou bv op een speelse en duidelijke manier een doorloopbal aanleren? Of het schieten op 1 been? De D’s deden enorm hun best en voor de trainers/coaches was het een zinvolle en inspirerende avond. 

Namens de jc, Mathilda